Știm că acizii grași Omega 3 sunt benefici pentru sănătate. Ei pot fi găsiți în peștele gras care trăiește în ape reci: păstrăv de lac, somon, macrou, hering, sardină, dar și în rapița modificată genetic, în boabele de soia, în uleiul de nuci și în legumele cu frunze de culoare verde-închis. Necesarul de Omega 3 poate fi asigurat și de consumul de untură de pește.
Studiile au arătat că un consum zilnic de acizi Omega 3 poate reduce semnificativ riscul de deces prin atac de cord. Ei pot scădea tensiunea și inflamațiile. Acești acizi previn blocajele vasculare, reducând riscul de infarct și pot contribui la ameliorarea stărilor de depresie, ajutând la prevenirea demenței.
Cu toate acestea, s-a descoperit, acum câțiva ani, că acest tip de acizi prezintă și aspecte negative. Cercetările
efectuate de dr. Alexander Leaf, de la Școala medicală Harvard, au arătat că acizii Omega-3 sunt, în unele cazuri, fatali. Unul dintre motivele pentru care Omega-3 poate scădea riscul de deces prin atac de cord este acela că acești acizi stopează funcționarea celor mai instabile celule cardiace. Dar la persoanele care suferă de angină sau care au trecut printr-un preinfarct, îndepărtarea celuleor mai sus menționate poate reduce capacitatea inimii de a pompa sânge sporind riscul de moarte prin stop cardiac.
Portocalele: Portocala are darul de a întări imunitatea, de a preveni cancerul, iar pectinele pe care le conține au un rol important în reglarea nivelului de colesterol din sânge.
Lămâile: Datorită conținutului ridicat de vitamina C, lămâile sunt un remediu excelent pentru numeroase afecțiuni. Ele sunt de asemenea bogate în caroten și uleiuri eterice.