Protest tăcut al personalului medical din spitalul belgian Saint Pierre

Protest tăcut al personalului medical din spitalul belgian Saint Pierre

În Belgia, personalul medical al unui spital a întors spatele premierului Sophie Wilmes

 

Premierul belgian, Sophie Wilmes, a fost întâmpinată cu ostentație atunci când a vizitat spitalul Saint Pierre din Bruxelles. 

Sâmbătă, la apropierea mașinii oficiale a prim-ministrului belgian, doctorii, asistenții, infirmierii și alți membri ai personalului medical s-au aliniat la intrarea spitalului și au stat cu spatele în semn de protest față de modul în care Guvernul belgian a gestionat criza pandemică Covid-19.

Reprezentanții spitalului au explicat ulterior că angajații sunt dezamăgiți de gestionarea crizei și de abordarea acesteia în ceea ce privește asistența medicală în general, de reducerile bugetare, de salariile mici și deficiența de personal. De asemenea, personalul medical este nemulțumit de încercările guvernului de a recruta personal necalificat pentru a oferi sprijin personalului de asistență medicală, în loc să plătească pentru personal calificat.

Potrivit RTL News, reprezentanții spitalului au declarat, de asemenea, că nu au fost autorizați să comenteze demonstrația cu privire la vizita premierului.